Ce inseamna RGPD pentru ITul
companiei tale?

Regulamentul de protectie a datelor personale ale cetatenilor UE introdus in 2018 poate fi greu de inteles si aplicat. Treaba Remote IT este sa te ajute sa gasesti cea mai usoara cale pentru a evita amenda .
Ai nevoie de un audit RGPD?
Iti stam la dispozitie pentru o analiza datelor personale folosite de compania ta.

Orice informatie legata de o “persoana naturala identificabila”. O astfel de persoana poate fi identificata direct sau indirect, in special prin referinta la un nume, un cod de identificare, date privind localizarea geografica, un identificator online sau date despre identitatea fiziologica, psihologica, genetica, mentala, culturala sau sociala.

Orice operatie facuta cu datele cu caracter personal - colectarea, inregistrarea, organizarea, pastrarea, transmiterea, consultarea, stergerea sau distrugerea acestora.

Procesarea datelor astfel incat acestea sa nu mai poata fi atribuite unei persoane naturale identificabile fara o informatie aditionala tinuta separat de datele in sine.

Masuri pentru conformitatea cu RGPD

Pastrarea datelor in cloud criptat
Pentru a te asigura de respectarea legislatiei UE iti propunem o suita de masuri, de la server criptat de fisiere cu acces securizat (user/parola) pana la pastrarea in cloud criptat a resurselor companiei. Alegerea solutiei optime iti apartine, in functie de bugetul IT alocat.
Accesul securizat la date cu autentificare multi-factor
Cconfigurarea autentificarii userilor astfel incat in plus fata de parola este nevoie si de un cod trimis pe telefon sau pe aplicatia dedicata de autentificare.
Criptarea mailurilor
Nu poti controla daca serverul de mail al partenerului catre care trimiti un mail are serverul criptat dar propriul server de mail il poti configura astfel incat sa pastrezi conformitatea RGPD din punctul tau de vedere.
Politica de cookie pe site
Regulamentul din 2018 solicita site-urilor pe care intra membrii UE alertarea acestora in privinta datelor stocate de siteuri pe echipamentele userilor. Te putem ajuta sa iti configurezi aceste alerte web.

Obtine rapid mai multe informatii de la Alexandru Soare

Iti stam la dispozitie in intervalul normal de lucru pe WhatsApp, la telefon (in masura timpului disponibil) sau pe mail.
Contacteaza-ne acum!

+40 724 08 16 33