Importanta
securizarii datelor

In multe domenii sistemul IT este coloana vertebrala pe care se sprijina toate departamentele si operatiunile unei companii. Orice fractura severa poate duce la pierderea iremediabila a datelor si chiar la intreruperea temporara sau permananeta a activitatii.
Ai avut una din statii infectate si iti e teama ca problema va reveni?
Iti stam la dispozitie pentru analiza pericolelor potentiale si recomandarea de solutii.

In ciuda atacurilor cibernetice din ce in ce mai dese, majoritatea managerilor de companii sunt fie neincrezatori ca li se va intampla si lor fie subestimeaza impactul unui astfel de atac pana cand este prea tarziu. Recomandam apararea impotriva pierderii de date, accidentale sau intentionate, prin urmatoarele metode:

Datele aflate doar pe statiile de lucru sunt expuse in orice moment la pierderea iremediabila. Indiferent daca esti victima unui ransomware, unei defectiuni hardware a discului sau pur si simplu ai dat un copy paste neatent, datele fara redundanta sunt date de care te poti lipsi.

Atat Microsoft cat si Google ofera posibilitatea lucrului cu fisierele companiei pe statia locala iar softul dedicat instalat pe aceasta face sincronizarea in timp real cu cloudul. In acest fel, echipamentul pierdut sau infectat nu va afecta sanatatea datelor deja uploadate.

Accesul userilor la resursele companiei trebuie alocat strict pe masura nevoii acelor utilizatori de a-si desfasura activitatea. In plus, accesul la date trebuie restrictionat prin cel putin 2 metode (parola si cod pe telefon sau parola si autentificare din aplicatia dedicata).

Serviciile Remote IT de securizare a datelor

Migrarea mailurilor si fisierelor in cloud
Adresele de email ale companiei vor avea aceeasi forma ([email protected]) dar mailurile si fisierele sunt pastrate pentru siguranta pe serverele Microsoft sau Google.
Backup redundant
Backup pe sistemul 3-2-1 (3 copii, 2 locatii, 1 cloud) pentru a asigura accesul la date chiar si atunci cand serverele Microsoft si Google sunt offline (lucru garantat de furnizor la maxim 0.01% din an).
Protectie anti-virus si anti-intruziune
Instalam si monitorizam softuri instalate pe statii (antivirus, soft de management al resurselor) pentru a detecta punctele slabe si a preintampina atacuri.
Restrictii acces
Restrictionarea accesului din interior (useri) sau exterior (hackeri) o facem, printre altele, prin politici de VPN (virtual private network), restrictionare IPuri (firewall, routing), servicii anti-spam (impotriva pierderii parolei datorita phishingului).

Obtine rapid mai multe informatii de la Alexandru Soare

Iti stam la dispozitie in intervalul normal de lucru pe WhatsApp, la telefon (in masura timpului disponibil) sau pe mail.
Contacteaza-ne acum!

+40 724 08 16 33